Wonder

Meer dan ooit besef ik weer wat een wonder het toch is als je zwanger wordt. In een wereld met overbevolking lijkt het allemaal toch wel “heel normaal”. Maar hoeveel vrouwen hebben het wel niet meegemaakt dat er ergens in het hele traject helaas toch iets niet goed gaat, waarna de zwangerschap afgebroken wordt. Of zoals misschien bij jou wel, niet eens gestart wordt.

Zelf “probeerden” wij (mijn man en ik) een jaar al zwanger te worden voordat ik daadwerkelijk zwanger werd van mijn oudste kind. Eén keer was ik een paar weken zwanger en kreeg ik een miskraam. Verder elke maand weer de teleurstelling… elke maand ook het gevoel misschien wel te falen als vrouw. En eigenlijk werd dat gevoel van falen elke maand erger en erger… Gedachten als : “misschien is mijn lichaam wel helemaal niet geschikt om een kind te maken en te baren” kwamen in mijn hoofd. In de familie waren er tenslotte ook diverse tantes die ook geen kinderen hadden kunnen krijgen…. Ja, de twijfel werd groter en groter.  Misschien herken je het wel.

Toen ik dan “eindelijk” toch zwanger werd was het besef van het enorme wonder dat er in mijn lijf gebeurde dan ook extra groot. Zo dankbaar, zo liefdevol, zo overweldigend, zo angstig… alles leek uitvergroot. De dankbaarheid en de liefde zijn gebleven, de rest is gelukkig verdwenen. Wat gun ik het jou dat je ook zwanger wordt!  Ik wil in wonderen blijven geloven!